Nyt fra mikroberne
De seneste måneder har naturligvis været stærkt præget af den nye coronanedlukning, der har forhindret os i at holde fysiske aktiviteter sammen.
Vores månedlige søndag i starten af januar blev derfor til en fælles 5 kilometers gåtur hver for sig. Frisk dag med lidt småregn, men hvor der trods alt blev gjort fortjent til en stribe 5 kilometers mærker.
Til vores søndag i februar valgte vi at eksperimentere med onlinemødeformen, som også har været i gang ved de øvrige aldersgrupper. Det er naturligvis en lidt udfordrende form til de 3-5-årige, men ved fælles hjælp og et møde på en halv time, gik det fint.
Emnet var Biodiversitet, som vi arbejder med som mærke. Efter lidt fælles snak om spejderaktiviteter i sneen, så vi et par korte film i fællesskab om biodiversitet, og snakkede bagefter om emnet. Og så var det tid for at præsentere en hjemmeopgave til næste gang. Alle skulle vælge det sejeste dyr, og lave en udklædning, maske eller ansigtsmaling, der forestillede dette dyr, plus en tegning eller et billede af dyrets levested. Dette blev i de efterfølgende uger til mange flotte ansigter, masker og tegninger.
Det viste sig, at den halve time faktisk gik ret hurtigt. Derfor udvidede vi vores onlinemøde i marts til en time, da vi også skulle lave en praktisk aktivitet sammen. På forhånd havde mikrobelederne været rundt med materialer, så vi i fællesskab kunne eksperimentere med vandrensning.
Familierne havde medbragt rigelige mængder af mudret vand til mødet, som vi skulle se, om vi kunne få renset rent. Eller i hvert fald renere.
Det gik rigtigt fint med fremstillingen af vores rensningsapparat. Vandet blev tydeligt renere, men dog ikke så rent, at der var den store lyst til at drikke det rensede vand.
Nu ser vi frem til, hvad de kommende uger bringer. Vi håber, at vi snart igen kan afholde vores månedlige søndage fysisk sammen.
Kærlig hilsen
Mikrobelederne