I løbet af efteråret har mikroerne været i gang med ”god kammerat-mærket”. For at gøre sig fortjent til mærket skulle mikroerne bl.a. støtte hinanden gennem forskellige arbejdsopgaver f.eks. gå sammen to og ro, hvor den ene havde bind for øjnene. Men særligt dette mærke kræver også noget af spejderne udover de mødegange, hvor vi planlagt arbejder med mærket. Derfor skulle mikroerne gennem hele efteråret gøre sig fortjent til mærket ved at være en god kammerat. Sammen med mærket fik mikroerne derfor et kort med tre udsagn fra de andre mikroer om, hvordan de hver især var en god kammerat. Der blev nævnt ting som: ”god at lege med”, ”spørger om andre vil være med”, ”omsorgsfuld” og ”spørger om andre er okay”. Det må være noget af essensen af spejderbevægelsen – at være der for andre samt kunne sætte ord på, hvordan andre bidrager til fællesskabet.

Mikroerne deltog i spejderevent i Horsens, med en dejlige flok mikroer, hvor vi var rundt på poster med temaet ”fangerne på fortet”, hvor de i fællesskab skulle befri nogle ledere, som var blevet fanget. Efter spejderevent var der tre mikroer, som var klar på overnatning i shelter. Her hyggede vi og lavede små aktiviteter.

I oktober var der arbejdsdag efterfølgende stod den på mikrotur, hvor vi malede fuglehuse, hyggede os og havde en god oplevelse med overnatning. Om søndagen skulle vi til Røde Kors-indsamling, hvor vi samlede hele 1208 kr. ind.

En klassisk spejderaktivitet er at kunne læse og finde vej med et kort. Dette trænede mikroerne gennem en skattejagt i Horsens, hvor de seje mikroer hjalp med at vise vejen gennem Horsens og løse opgaver, hvor de bl.a. skulle tælle og finde forskellige ting i byen. Alle mikroerne fik en flot medalje for det gode arbejde.

Mikroeren har også arbejdet med ”sansekender-mærket”, hvor de er blevet udfordret på både føle-, syns-, lugte- og smagssansen. Høresansen træner vi stadig 😉

Vi har lært om stjernehimlen og nogle af stjernebillederne. En central del af mærket er også at blive fortrolig med mørket. Derfor har vi til møderne trænet i at være udenfor uden lommelygter. Som en del af mærket har mikroerne lavet deres egne stjernekikkerter, gået gennem planetstien, hvor vi oplevede solsystemet og de forskellige planeter. Vi var ikke så heldige med stjerneklare himle til vores møder, så det måtte vi klare på en anden måde. Derfor tog vi en lørdag på Stenomuseet i Aarhus, hvor vi i deres planetarie kunne opleve stjernehimlen med tilhørende forklaringer af bl.a. planter, stjerner og stjernebilleder. Som altid viste mikroerne stort engagement og nysgerrighed. På museet lærte vi også om andre ting som f.eks. kroppen, videnskab, epidemier og verdensbilleder.

I det nye år startede mikroerne ud med ”klar dig selv-mærket”, hvor der øves råbåndsknob, flagknob og sløjfer – mikroerne bliver super gode til det. En del af mærket handler også om at blive fortrolig i trafikken. Derfor har vi brugt et mikromøde på en gåtur, hvor vi øvede trafiksikkerhed og samtidig samlede vi 540kr ind til Danmark indsamlingen. Og vi øver stadig lige på knobene så mærket kan komme i hus. 

Derudover har vi snakket om, hvad man skal pakke til en tur. Derfor skulle mikroerne naturligvis selv være med til at pakke til vores ”året rundt-tur” i januar, hvor samtlige mikroer var med!

I løbet af én weekend skulle vi igennem nytår (naturligvis med fint tøj, velkomstdrink, lækker mad og nytårstaler), fastelavn (med bl.a. tøndeslagning og fastelavnsboller), påske (med påskefrokost og påskeløb), fødselsdag (med traditionel lagekageløb), halloween og ikke mindst jul, hvor der naturligvis var julegaver til alle mikroerne (en bog og en bamse). Ja, man nåede næsten at blive helt forpustet inden mikroerne blev sendt hjem med risengrødfyldte maver. 

Mikroerne havde naturligvis selv pakket deres ting sammen og hjulpet hinanden – fordi sådan er det, når man tager klar dig selv-mærket og har god kammerat-mærket.